СТИХИ ИЗ ПЕСКА
Погода
17.5°C
Без особых явлений
Брест
14.8°C
Дымка
Витебск
14.7°C
Без особых явлений
Гомель
16.7°C
Без особых явлений
Гродно
14.7°C
Без особых явлений
Минск
14.1°C
Дымка
Могилёв
ИСТОРИЯ В КАРТИНАХ
РУССКИЙ ЯЗЫК НОВОГО ПОКОЛЕНИЯ
Сейчас смотрят
Семья как естественная и основная ячейка общества находится под гарантированной защитой государства. Республика Беларусь заботиться о семьях, осуществляя следующие мероприятия
Законы и семья
Если Вы заедете в Несвиж на экскурсию, не забудьте прикоснуться к Слуцкой браме. Эти ворота - оригинальный памятник архитектуры в стиле барокко. К тому же, с удивительной историей.
Слуцкая брама в Несвиже
Дворец водного спорта построен в 1967 году.
Дворец водного спорта
Воздушный транспорт Беларуси – это комплекс организаций, которые занимаются перевозкой пассажиров и грузов по воздуху как в республике, так и за ее пределами. Все они являются государственными учреждениями и входят в Департамент по авиации Министерства транспорта и коммуникаций.
Воздушный транспорт Беларуси
Актриса Алеся Пуховая делится с нами рецептом малинового пирога.
Малиновый пирог
Список судов и контакты.
Районные (городские) суды Брестской области
Программа ТВ

Гістарычны герб Нясвіжа

Гістарычны герб Нясвіжа

Наданне гораду Нясвіжу герба звязана з імем Мікалая Крыштофа Радзівіла «Сіроткі», пры якім гэты горад робіцца цэнтрам радзівілаўскіх уладанняў.

Разам з грандыёзнай праграмай па адбудове і развіцці горада, слынны князь, аўтар знакамітай «Перагрынацыі» паклапаціўся, каб кароль польскі і вялікі князь літоўскі Стэфан Баторый надаў ягонаму гораду Магдэбургскія правы, а таксама пячатку. Цікава, што сам Мікалай Крыштоф прымаў актыўны ўдзел у распрацоўцы герба Нясвіжа, раіўся з гэтай нагоды са знакамітым Львом Сапегаю. Высілкамі апошняга 23 красавіка 1586 году горад займеў свой сімвал: «шчыт рассякаецца на дзве часткі; у правай, залатога колеру, палова чорнага арла, а ў левай дзесяць касых вырубаў – залатога, блакітнага і чырвонага колераў». На некалькі стагоддзяў гэтая пячатка стала сімвалам Нясвіжа, буйнога цэнтра еўрапейскай культуры. У сучаснай Беларусі афіцыйны статус герб атрымаў 23 снежня 1999 году.

Использованные источники

1.Цітоў А. Геральдыка беларускіх местаў (XVI — пачатак XX ст.). — Мн.: Полымя, 1998.

3D ЭКСКУРСИИ
КЛИПЫ
СОЦИАЛЬНАЯ РЕКЛАМА
Видеопрезентация
МНЕНИЕ
ВОПРОС-ОТВЕТ